КЛУБЪТ ПО ПЛУВАНЕ  „ТРАЯНА“ РАЖДА ШАМПИОНИ

„Възпитаниците на старозагорския спортен куб по плуване „Траяна“ се готвят за участие в традиционния домашен турнир „Руси Русев“ , който ще се проведе на 18 октомври. В него ще участват от родени през 2014-та година плувци до мъже и жени. Очаква се състезанието да уважат между 200 и 300 състезатели от цялата страна“, информира Динко Митев- треньор в „Траяна“.

Той уточни че домакините  ще участват в турнира „Руси Русев“ с близо 40 свои възпитаници. Не са малки и надеждите за медали. „Очакванията са те да са над 10. Голямата звезда на старозагорци е националът при мъжете Тодор Господинов., който е на триседмичен лагер с трикольорите в Белмекен“.

С радост Динко Митев допълни, че плуването става все по-популярно сред децата. „У нас то се  развива във възходяща линия. Резултатите на родното плуване напоследък стават все по-добри. Доскоро светът беше Олимпиада. Тя показа плътност в резултатите в плуването. В Париж родното плуване  демонстрира много добро ниво. Представителите ни стигнаха до полуфиналите. Искаше ми  се Любомир Епитропов да плува във финала на 200 м. бруст, 4 стотни го разделиха от това. Надяваме  се на още по-силно представяне за плувците ни в Лос Анжелис“.

Събеседникът на и припомни , че в „Траяна“ тренират между 300 и 400 деца. Състезателите на клуба са близо 100.  Треньорите в клуба са: Мартин Гарчев, Станислав Николов, Румяна Петрова, Динко Митев, Галина Тодорова, Стефан Вачев и Виктория Колева.

Динко Митев е категоричен; „Стара Загора се намира на центъра на България. Има 4 клуба по плуване и може да организира много авторитетни надпревари. Градът ни се нуждае от още един 50-метров басейн, за да ражда още шампиони в плувните спортове“