ОТ БОРБАТА ПАК ЩЕ НИ ПРОСЛАВЯТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕПИХ

Своето поредно голямо „За“ изграждането на многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“ даде президентът на клуба по борба Берое-Николай Стоянов.

„Градът ни има крещяща нужда от такова съоръжение. С какво са повече от нас във всяко отношение селища като Панагюрище, Самоков, Ботевград и Шумен, та си имат зали, а Стара Загора, която е дала толкова много на българския спорт да е на опашката. Без многофункционална спортна зала не можем да развиваме високо спортно майсторство. Като част от Управителния Съвет на родната федерация по борба гарантирам, че ще осигуря домакинство в нашия спорт тук, веднага щом залата бъде готова“, категоричен е Николай Стоянов.

Той припомни, че четирима беройци ще участват на балканиадата по борба за кадети в двата пола в Скопие.

„Това са: Кристин Стефанова- в категория до 41 кг, Даяна Стойчева-до 46 кг, Божидар Добрев-до 80 кг и Христо Новачев- до 53 кг. Обещавам, че ще се върнем с медали. Без да се наемам да уточня броя и оттенъка им.“ Спортният бос допълни, че една от младите звезди на българската борба – Радомир Стоянов се готви за участието си на световното първенство за младежи до 23 години в албанската столица Тирана, в свободния стил, в категория до 79 кг. 

„Радо и още един борец са единствените представители на страната ни на авторитетния форум. Убеден съм, че той ще се представи достойно“.

Спортният бос каза още, че на 12 октомври, като част от програмата по случай празника на Стара Загора, ще се проведат традиционните народни борби. Атрактивното събитие, радващо се на масовост от  участници и гости, ще е на стадион „Трейс Арена“ в кв. „Кольо Ганчев“.