ДВЕ БАЛКАНСКИ ТИТЛИ И ОБЩО ЧЕТИРИ МЕДАЛА ЗА БОРЦИТЕ

Още преди старта на Балксаниадата за кадети и кадетки в Скопие, президентът на Берое и член на Управителния Съвет на родната федерация по борба Николай Стоянов прогнозира медали със старозагорски адрес. Те не просто са факт, но ги имаме с възможно най-благородния оттенък, след като Даяна Стойчева и Божидар Добрев в категории до 46 и до 80 килограма, триумфираха със златото . Кристин Илийна взе среброто, а Христо Новачев грабна бронза, в категории до 38 и до 57 кг. Така състезателите в зелено-бели трика са 100%-ви по отношение записаните отличия в столицата на Северна Македония-четири медала от  четиримата ни представители.

Очаквах подобно представяне от възпитаниците ни. Имаме сериозни борци. За тях водещи са предимно изявите им на международния тепих“, коментира щастливия беройски бос.

Междувременно на 12 октомври (събота) на стадион „Трейс Арена“ в кв. „Кольо Ганчев“ са традиционните народни борби, част от богатия спортен календар за празника на Стара Загора. Кантарът за състезателите е от 9 часа, а схватките стартират час по-късно.