Виктор Драголов: НАСТЪПИ МОМЕНТЪТ ВСИЧКИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА НАДГРАЖДАМЕ

Лидерът на политическа партия Бъдеще за Родината Виктор Драголов за актуалните политически и обществени проблеми на местно и национално ниво.

Какво очаквате от поредните парламентарни избори?

-Всеки наш политик смята, че може да промени държавата. Трябва да започнем обаче от промяната в себе си. Предстоящите избори ще са един много сериозен тест за зрелостта на политическите партии. За готовността им да покажат на какви компромиси са готови за стабилността на страната. Без постоянно правителство воденето на качествени политики е невъзможно. В момента обществото е в партер, който създава неудобство за бизнеса. Той не чувства сигурност в държавата. Призовавам политиците към обединение и смирение. След изборите ни е нужен диалог за съставяне на кабинет, който да започне да работи за решаването на предходните и текущите проблеми. Поредното лишаване от правителство би лишило държавата от функциониране.

Как върви изграждането на структурите на Бъдеще за Родината в Стара Загора и региона?

-С всеки изминал ден съмишлениците ни се увеличават. Вярват ни както много млади хора, така и хора с опит. Все по-сериозно присъствие имаме освен в Стара Загора и в Казанлък, Чирпан и Раднево. В цялата област привличаме хора, доказали обичта си към своето населено място. Всички сме обединени. С малки крачки вървим по дългата писта на разширяване потенциала и възможностите на партия Бъдеще за Родината.

Имате и младежка структура в Стара Загора?

Председателства я Любомира Драголова. Зам.-председатели са Жулиян Малчев и Иван Вачков. Те са амбициозни и способни хора и ще подпомагат оперативното ядро с идеи как да задържим младите хора в града и региона. Те са обединени в тази своя мисия. Младежката ни структура вече наброява 30 будни членове, които ще работят за просперитета на областта.

Какво да очакваме от парламентарната група на местния Общински съвет?

-Преди всичко и винаги отговорно отношение към проблемите и към местните политики. Постоянство и уважение към абсолютно всички политици. И към местните, и към националните политици отправям своя призив: „Настъпил е моментът, в който абсолютно всички трябва да се обединим и да покажем, че сме силно надпартийни. Обичащи градовете и държавата си, с мисъл за хората.

Мнението Ви за бъдещето на комплекса „Марица-изток“?

-Комплексът трябва да бъде спасен и да продължи да работи. Той е държавен приоритет и национално богатство. Без значение от европейските директиви, водеща е националната ни политика. Има закони, позволяващи „Марица-изток“ да продължи да функционира. За целта обаче са ни нужни политици с твърда ръка, които да отстояват националния ни интерес пред европейските ни партньори. Не можем да оставим над 30 000 домакинства вече над 10 години да живеят в постоянен страх за препитанието си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.