​Иван Стоянов: МОЖЕМ ДА ОБОГАТИМ ЕВРОПЕЙСКАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ МЕДАЛИ НА БЕРОЕ

Една от звездите на клуба по борба Берое Иван Стоянов говори пред медията ни за своето бъдеще.

Готов ли си за изпитанията, които ти предстоят?

-Убеден съм, че ще се представя достойно на големите първенства. Това е на първо място европейският шампионат за младежи до 23 години в Баку, а защо да не погледна към квота за летните олимпийски игри през 2028-ма. Тръгвам за Азербайджан със смесени чувства, но и с амбиция за  силни изяви на тепиха. 

В Берое има много силни състезатели. Голяма част от националните отбори в различните възрасти, най-вече сред подрастващите, са съставени от ваши представители. Как виждаш атмосферата в клуба?

-Имаме много състезатели, които са част от отделните национални гарнитури. Настроението в нашия отбор към момента е много добро.  Чувам от останалите, че подготовката им върви много добре и по график. Мнението ми е, че Божидар Добрев може да вземе медал на европейското първенство при 17-годишните. Брат ми Радомир  Стоянов пък ще прегази конкурентите на европейското до 21 години. Моментната му форма е много добра. Даяна Стойчева също е потенциален медалист. На топ ниво е и Ванеса Георгиева. Можем да обогатим колекцията на Берое поне с 3-4 медала от континенталните шампионати в отделните възрасти. После гледаме към европейското до 23 г. В момента се чувствам добре, след като си взех почивка от близо месец. Не изключвам възможността да се завърна с медал от тази авторитетна надпревара. 

Спомена следващите летни олимпийски игри през 2028-ма?

-Насочил съм се към тях с бясна скорост. Амбициите ми са за медал.  В дългосрочен план не изключвам възможността да работя като треньор. Бих се радвал, ако помогна за на някой млад талант.