Живко Тодоров: БИХ ПОМОГНАЛ НА ВСЕКИ, КОЙТО Е ГОТОВ ДА ИНВЕСТИРА В СТАРА ЗАГОРА

„Дали взех правилното решение да встъпя в нов кметски мандат, ще покаже времето. Чувствам се добре и на мястото си.  Винаги знам какво правя и имам план за действие, който следвам от началото на мандата.  Убеден съм, че Стара Загора ще става още по-хубав и по-привлекателен за инвестиции град. Приоритет номер едно е развитието на инфраструктурата с привличането на външно финансиране. Не само, че бих подпомогнал откриването на филиал на Техническия университет-София. Ако можех бих привлякъл всички университети в града ни“ , каза старозагорският кмет Живко Тодоров.

Той е категоричен, че сред водещите проблеми на държавата липсата на регионална политика и каквато и да е било рационализация. София в момента е буквално претъпкана. Държавните ситуации трябваше отдавна да излязат от там и да бъдат разпределени в други градове. Никъде по света столицата не е и най-развитият икономически център. В България няма визионери. За съжаление промяната, която дойде у нас преди няколко години, искаше по-скоро да „яхне“ институциите, отколкото да ги реформира. В никоя сфера на национално ниво не видяхме реформа. Станахме свидетели само на слагане на „наши“ хора навсякъде. Надявам се гражданите да бъдат по-разумни, а Народното събрание  да не се превърне в цирк, както стана напоследък. Политиците пък да не използват езика на улицата в общуването си“.

Кметът се върна и към последната извънредна сесия на Общинския съвет. „Тонът, на водене на дискусията и начинът на говорене в залата са неприемливи за политици. За да има качество в Стара Загора трябва да има конкуренция между частното и държавното, тогава и нивото ще е много по-високо във всяко отношение. Някои съветници остри в критиките си, с дваж по-бързи крачки обаче бързат към частните болници, ако им се наложи да ползват здравна помощ.  И критиките на въпросните съветници падат, когато се прави нещо в подкрепа на частното здравеопазване. Не само на новото онкологично отделение в болница „Тракия“   бих помогнал. Бих помогнал на всеки,  който е готов да инвестира в Стара Загора Ще продължа да го правя по същия начин по-който помагам да се случи болница „Сърце и мозък“. Ще помогнем и на УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Кирковч‘. За нейните нужди строим детско отделение. Работи за всички. Общината не може да е майка за едни, а мащеха за други.

Живко Тодоров не подмина и темата за сградата на бившия АГ-комплекс. Твърдо отстоявам тезата, че здравното министерство трябва да намали оценката на имота. Едва тогава общината може да предприеме действия по придобиването му. Имотът не струва 6-7 млн. лв. Не мога да ощетя данъкоплатците настоявайки общината да го придобие на такава нереална цена. Сградата струва не повече от 2-3 млн. лв. Тя е в ужасно състояние. Покривът  й буквално ще падне. В нея трябва да се направят огромни инвестиции и да се събере доболничната общинска здравна помощ“.