Берое официално представи първото си ново лятно попълнение – Алберто Салидо.

Берое официално представи първото си ново лятно попълнение – Алберто Салидо. 24-годишният футболист бе на проби при старозагорци, като от клуба са преценили, че испанецът ще помогне на тима през новия сезон.

Алберто Салидо е 24-годишен испански нападател. Той ще се присъедини към Берое от четвъртодивизионния испански Унион Атлетико. През изминалия сезон Салидо вкара 10 гола в 33 двубоя във всички турнири.

Високият 171 сантиметра футболист, чийто по-силен крак е десният, е юноша на Майорка и Атлетико Мадрид, а през кариерата си играе още за Кордоба, Лас Росас, Леганес, Монтихо и Унион Атлети.

Берое ще си върне нападателя Леандро Годой. Аржентинският футболист бе преотстъпен под наем в Дефенса и Хустисия, но споразумението под наем ще бъде прекратено.

Дефенса и Хустисия привлече Годой на 23 януари под наем до края на календарната година.Всичко обаче показва, че Годой няма да продължи престоя си в аржентинския отбор и ще се завърне под Аязмото.

Берое привлече Годой от Расинг Клуб през миналото лято. 23-годишният нападател взе участие в 10 мача на Берое през първия полусезон и отбеляза 3 гола. Той вкара решителното попадение за победата на старозагорци в мача срещу Левски, както и победния гол при визитата на Локомотив Пловдив.

Съществува вероятност Годой да продължи кариерата си и в друг отбор, но на този етап е по-вероятно аржентинският нападател да се завърне под Аязмото.

 Старозагорци вече се оглеждат и за вратар от чужбина. Те поднови договора на наставника си Хосе Луис Ачиари.