СПОРТЪТ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА

 Стартира традиционната програма „Ваканция“ , която дава възможност на местните деца да се занимават със спорт на територията на цялата общинска спортна база, с помощта на квалифицирани методисти и треньори. Вече са отворени и дворовете на всички тукашни училища, където малчуганите също могат да спортуват на воля“, отбеляза началникът на общинския спортен отдел Петко Крумов.

Той припомни, че програма „Ваканция“ ще обхване занимания за подрастващи във всички спортни дисциплини- скокове на батут, спортна гимнастика, бадминтон, карате, тенис на корт, плуване, спортна стрелба, колективни спортове и др.

Петко Крумов се върна на темата за евентуалния ремонт на зала „Берое“-бивша „БСФС. „Стартираха мерки за въвеждане на енергийна ефективност в общежитието на спортното училище. В програмата по въвеждане на мерки за енергийна ефективност попадат още спортна зала „Берое“, цялата сграда под козирката на „Градския стадион“ и самата козирка. Ремонт на зала „Берое“ не е правен от далечната вече 1962 г. След среща с главния архитект на Стара Загора, арх.Николай Василев той увери, че вероятният ремонт на съоръжението ще бъде съобразен със спецификата на всеки спорт. Надявам се да стане факт спортната зала в двора на спортното училище. Що се отнася до многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“ , тя трябва да стане част от националната политика. При липсата на постоянно правителство обаче каузата става все по-трудно изпълнима. Остава надеждата за бъдещето. Стара Загора има нужда от все повече спортни зали“.

 Светът е е олимпиада. В тази връзка Петко Крумов пожела на всички родни участници в най-престижния спортен форум да съхранят българския дух,  да бъдат с високо вдигнати глави и да бъдат с убеждението, че са представители на велик народ. „От сърце им желая успех. Спортът е най-големият обединител на нацията ни в последните години. Изминаха над три десетилетия от незабравимото американско лято, донесло ни четвъртото място от световното първенство по футбол. След победата ни над Германия на четвъртфинала, цяла Стара Загора беше на центъра на града след полунощ, Народът ни има нужда от обединяващи го положителни емоции. Дано да сме в края на настоящия цикъл, в който не се случва почти нищо положително за спорта и оттук нататък да вървим напред. Стара Загора е единствената община, където спортът е на толкова голяма почит. Колегите от другите общини се възхищават на обема работа, който извършваме в помощ на тукашните деца и клубове. Те са във възхита и от комфорта, който получават те, ползвайки спортната база безвъзмездно. Това е политика на общината, която ще търпи развитие. Инвестицията в спорта е инвестиция в бъдещето“.

Петко Крумов коментира и на структурните промени в общинския спортен отдел. „От 1 юни бившият изпълнителен директор на ПФК Берое Стелиян Попчев е ръководител на звеното „Спорт за всички спортни дейности“. Работим и ще работим за спорта. Ще преведем спортната база в необходимия вид, за да можем да посрещнем подобаващо възпитаниците на спортното училище за старта на новата учебна година на 1 септември“.