С БЕРОЕ В СЪРЦЕТО

Футболът отдавна не е запазена марка само за мъжете. Доказва го Петя Минчева, заклета привърженичка на Берое и на Ливърпул.

„От малка вместо да играя на дама или на ластик с другите момичета съм по спортните зали и по стадионите. Тренирах волейбол. Занимавах се и с футбол. Това не се приемаше положително в семейството ми, което вместо да ме откаже, още повече ме влечеше към спорта. Много обичам футболния отбор на Берое, а след любимците ми със зелено-бялата фланелка от близкото минало са Игор Джоман. Елиаш Да Силва и Спас Делев“, признава Петя. Кумирът й сред футболните треньори пък е Петър Хубчев, под чието ръководство ‚зелените“ завоюваха купа, Суперкупа, второ и трето място в класирането в родния футболен елит.

„Петър Хубчев е истински лидер. От сърце му желая да се пребори с измъчващата го коварна болест. Убедена съм, че той ще преодолее поредното голямо предизвикателство в живота си“. Петя Минчева обаче е категорична, че не следи отблизо сегашната формация на заралии. „Берое е в сърцето. И е много повече от тази сбирщина от чужденци, която временно се е заселила на стадиона под  „Аязмото“. Клубът се  нуждае от сериозен рестарт и от нов спонсор от чужбина. Случи ли се това отново ще гледам тима на живо.

Дамата обаче има и международна футболна тръпка, в лицето на Ливърпул. „Това е моят отбор извън България. Спечели ме със страстната си публика и с нейната велика фраза обиколила целия свят:  “You”ll newer walk alone” (Ти никога няма да бъдеш сам). Любимият ми футболист на „червените“ от „Анфилд“ е легендарният им футболист от близкото минало Стивън Джерард. Незабравимият за мен мач на  мърсисайдци е триумфът над Милан във финала на Шампионската лига,  Турция,  в който отборът навакса огромно изоставане в резултата, за да триумфира с трофея след невероятната драма при дузпите.  Харесвам много и настоящия им капитан Върджил ван Дайк. Той е „железен“ бранител и истински боец.   Много съжалявам, че доскорошният мениджър Юрген Клоп напусна Ливърпул. Той  обедини отбора и му върна старата слава. Мечтата ми е да дера гърло за Ливърпул на митичната трибуна „Коп“ и да видя победа над кръвния враг в Англия Манчестър Юнайтед“, откровена е Петя Минчева.