В БОРБАТА ЗНАЯТ КАК ДА ПЕЧЕЛЕЯТ И КАК ДА ПРАЗНУВАТ

По случай Голяма Богородица, но и за здраве и берекет от спортния клуб по борба Берое събраха малка част от своите приятели, за да докажат, че са първенци не само на тепиха, но и извън него. С голямо веселие и молебен за здраве и нови успехи, бе съпътствано мероприятието, станало факт основно с подкрепата на президента на клуба по борба Берое Николай Стоянов и на големия деятел на борбата Коце Козелев.

„Отлично представяне на спортистите ни на приключилите наскоро летни Олимпийски игри в Париж, още повече като се има предвид почти пълната абдикация на държавата ни от спорта. Очаквах двата златни медала за българската мъжка борба и ги предвидих предварително. Оптимист съм за още по-достойно представяне на атлетите ни в следващите Олимпийски игри в Лос Анжелис. Без оптимизъм не може да се върви напред в живота, още по-малко пък в спорта. Този празник за Богородица е голям. Ще направим обаче още по-голям на предстоящите в началото на октомври традиционни народни борби по случай празника на Стара Загора, които ще проведем на стадион „Трейс Арена“ в кв. „Кольо Ганчев“, коментира президентът на клуба по борба Берое Николай Стоянов“.

„Борец съм, но се прекланям пред таланта и класата на Олимпийския ни шампион във вдигането на тежести Карлос Насар. Той отвя конкуренцията в Париж по безапелационен начин. Убеден съм, че му предстои да подобрява още световни рекорди Призовавам спортните журналисти да го изберат за спортист номер едно на България за годината“. Спортният бос ни призова и да не подценяваме старозагорската борба в приноса ни към родния спорт. „Имаме четирима световни шампиони през годините, а където е текло, пак ще тече. Готвим се за участие на световното първенство за юноши до 20 години в испанския град Понтеведа в началото на септември. Там в категория до 79 килограма в класическия стил ще ни представлява Радомир Стоянов, от когото очакваме медал.“